KOMATEK 2015 FUAR RAPORU

Dünyanın İş ve inşaat Makinaları Endüstrisi Türkiye’de Buluştu

Komatek 2015 Mayıs ayı başında başkent Ankara 5 gün boyunca global inşaat makinaları endüstrisine ev sahipliği yaptı. 6-10 Mayıs 2015 tarihleri arasında 14.sü düzenlenen KOMATEK Uluslararası İş ve İnşaat Makina, Teknoloji ve Aletleri İhtisas Fuarı Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Türk İş ve İnşaat Makinaları sektörü ticari hacminin %96’sını oluşturan İMDER’in (Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği) tam desteği ile gerçekleşen KOMATEK 2015, bir önceki fuara oranla %15’lik bir büyüme ile 61,291 metrekare net stand alanınına ulaştı. 25 ülkeden Fuara katılan 505 firma ve Türkiye, Avrasya, Balkanlar, Bağımsız Devletler Topluluğu, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’dan Fuarı ziyaret eden 1.636'sı yabancı toplam 32.031 ziyaretçi 5 gün boyunca sektördeki gelişme ve yenilikleri paylaştılar.

KOMATEK2015 katılımcıları listesi, dünyanın en büyük 10 üreticisinden 9’unun katılımıyla, neredeyse global anlamda iş makinaları ve ekipmanları endüstrisinde kim kimdiri gösterir nitelikte idi. Komatek 2015’te ekipmanlarını sergileyenler arasında Caterpillar, Demag, Doosan, Grove, Hitachi, JCB, Kawasaki, Komatsu, Liebherr, Merlo, Mitsubishi, Sany, Sigma, Sumitomo, Terex, Volvo, XCMG, Zoomlion gibi uluslararası devler yer aldı. Bu firmalara Çukurova, Enka, E-Mak, Hidromek, MST (Sanko İş ve Tarım), Nace, Pi Makina gibi bir çok yerli üreticimiz de eşlik ettiler. KOMATEK fuarları için bir ilk olarak bu yıl Çin İnşaat Makinaları Derneği’nin (CCMA) önderliğinde önemli bir Çin Pavyonu katılımı da oldu.

KOMATEK2015’I ziyaret eden 32.000’in üzerindeki profesyonel; sergilenen ürünleri incelemek, kıyaslamak ve satın almak üzere geldiler. İlk değerlendirmeler doğrultusunda yaklaşık %300 gibi bir artış gösteren uluslararası ziyaretçisiyle KOMATEK’in artık sadece yerel pazara hitap etmekten öteye, çok daha geniş bir alana hizmet etmekte olduğu tescil edilmiştir. Katılımcılardan alınan geri dönüşler ziyaretçi profilinin yüksek kalitesini ve ileriye dönük milyonlarca dolarlık satış potansiyeli beklediklerini göstermiştir.

KOMATEK2015’in başarısı üzerine konuşan Fuarın organizatörü SADA Uzmanlık Fuarları A. Ş. CEO’su Levent Baykal “KOMATEK sadece dünyanın en büyüklerinden biri değil, aynı zamanda en hızlı büyüyen fuarlarından biridir ve bu yılki organizasyon uluslararası iş ve inşaat makinaları sektörünün bölgedeki iş potansiyeline olan güvenini en net şekilde ortaya koymuştur.” diyerek “Halen KOMATEK Fuarının daha da büyüyebilmesini engelleyen en büyük etken Ankara’da Fuara uygun bir alanın bulunmamasıdır ancak bu durumun Mayıs 2017 de yapılacak bir sonraki Fuarımıza kadar düzeleceği yönünde olumlu işaretler görmekteyiz.” şeklinde devam etti.

Destekleyen Kurumlar
TÜRKİYE İŞ MAKİNALARI DİSTRİBÜTÖRLERİ VE İMALATÇILARI BİRLİĞİ (ANA DESTEKÇİ)
Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği
(Ana Destekçi)

Kosgeb
Ostim
İşim
Arusder
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı

Komatek 2015 Yerleşim Planı
Detaylarını görmek istediğiniz alanın üzerine tıklayınız.

A3 A2 K A1